Sådan kommer du i gang med at købe aktier

Sådan kommer du i gang med at købe aktier

Din nabo er sikkert allerede i gang, og hvis du også vil med på investeringsvognen, er det bare om at kaste sig ud i det. Her ser vi på, hvordan man kan komme i gang med at købe aktier, så læs med, hvis du også vil undgå negative renter af dine penge og i stedet få dem til at vokse.

Man kan tænke, at investering er kedeligt eller svært, men alle kan lære det, og mange ender med at blive lidt bidt af det. Inden man går i gang, bør man dog prøve at sætte sig lidt ind i, hvordan det hele fungerer, og hvilke risici, der er forbundet med at investere.

Spar penge i skat

For at få flere til at investere, lancerede man for et par år siden den såkaldte aktiesparekonto, som du blandt andet kan læse mere om på https://aktieskole.com/aktiesparekonto/. Fordelen ved aktiesparekontoen er, at man her kun betaler 17% i skat, uanset hvor meget, man har tjent, hvor man ellers betaler 27% for afkast mindre end 56.500 kr. og hele 42% for afkast over. Man skal dog være klar over, at en aktiesparekonto er lagerbeskattet, hvilket betyder, at skatten afregnes årligt, uanset om man har solgt noget eller ej, og man må derfor spare op til skatten, da man ellers kan risikere at måtte sælge nogle af sine aktier for at få råd til skatten.

Vælg en handelsplatform

Inden man kommer så langt som til at oprette aktiesparekontoen, skal man dog have valgt en handelsplatform. Der er flere at vælge i mellem, og ikke alle tilbyder helt de samme produkter. Således kan man på de mest populære danske platforme ikke købe f.eks. kryptovaluta, men til gengæld har de den store fordel, at platformene selv indberetter til Skat, og man derfor ikke selv skal have besvær med det.

Tryk på købsknappen

Tilbage er der kun at finde de aktier, man kunne tænke sig at købe. Her må man foretage research og også gerne sove på det, inden man trykker på købsknappen. Man kan med fordel starte med at købe for små beløb i gode, solide selskaber, indtil man har fået styr på alle de forskellige ting, der er forbundet med at handle med aktier.